Reserveer je les

Yoga

In de Kim Clijsters Sports & Health Club kan je drie verschillende yoga-vormen beoefenen: ashtanga yoga, hot yin yoga en hot yoga. Van die laatste is Kim al jaren een fervente aanhangster. Voor wie streeft naar een optimale balans tussen lichaam en geest, is yoga een echte aanrader. Ervaren teachers begeleiden elke les.

In de Kim Clijsters Sports & Health Club hebben we unieke startersprogramma’s. Beginnen bij het begin! Bekijk ze hier

Hot Yoga

Hot Yoga is een reinigende, krachtige en uitgebreide vorm van Yoga.

De warme omgeving (ongeveer 40 graden) stimuleert de huid om te zweten. Hierdoor komen toxines op een doeltreffende wijze vrij uit het lichaam.

De hitte ondersteunt de soepelheid van gewrichten en versoepelt eventuele stijve spieren. Hot Yoga is tevens aangewezen voor het handhaven van de cardiovasculaire gezondheid.

Doordat je de houdingen in een specifiek verwarmde ruimte uitvoert krijgt je hartspier een volledige workout, waardoor je bloedcirculatie verbeterd wordt. Dit zorgt ervoor dat blessures sneller kunnen genezen. Doordat de spieren en organen afwisselend samentrekken en uitrekken worden afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. De spieren worden sterker, gebalanceerd en flexibeler. De botten worden sterker en de gewrichten worden geopend en versoepeld. De hitte scherpt je focus aan en zorgt voor ontspanning, zodat het veiliger en makkelijker is om dieper in de houdingen te komen.

Yin Yoga

Gentle teaching, more silence, … Relax to the max!

Dé manier om een drukke werkweek af te sluiten en ontspannen het weekend in te gaan !

In een aangename warmte ( 33-35° ) nemen we je gedurende 75 minuten mee in yin: een rustige, tragere vorm van yoga. De poses worden langer aangehouden (3 tot 5 min.) en zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Iedereen heeft baat bij yin yoga: mensen met een zittend beroep, atleten, jong en oud ! ! Doe je vaak aan pittige yogastijlen zoals Hot Yoga, Ashtanga,.. ook dan doet een yin les wonderen!

In Yin Yoga worden de poses langer vastgehouden. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Yin Yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en te versterken, en je weer helemaal zen te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Hot Yin Yoga-les, dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker omdat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen. n voor je lichaam en jezelf.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een dynamische, fysieke en krachtige vorm van yoga, “opgericht” door Shri K. Pattabhi Jois (1915-2009). Deze methode omvat de synchronisatie van de adem met de lichaamsbeweging en maakt gebruik van een aantal progressieve reeksen van houdingen (asana’s). De ashtanga yoga beoefening genereert warmte en bloed circulatie die de spieren en de inwendige organen van het lichaam versterkt, zuivert en revitaliseert.
Ashtanga Yoga bestaat uit een aantal vaste series van houdingen (asana’s) die in flow in mekaar vloeien. Door een diepe en bewuste ademhaling verbind je lichaam en geest. Het geconcentreerd uitvoeren van deze houdingen en bewegingen, geeft een verdieping in jezelf. Het is als het ware een meditatie in beweging.

Ashtanga yoga is werken, bewegen en opletten: 99 procent praktijk en één procent theorie. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd. Ashtanga Yoga zorgt niet enkel dat je fysiek sterker wordt, maar het geeft je ook mentaal de kracht om de uitdagingen van het leven aan te gaan en de juiste beslissingen te nemen.

Iets voor jou ?

De Ashtanga lessen zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu wel of geen yoga-ervaring hebt. Alles wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid en het voornemen om je prettiger te willen voelen. Iedere houding biedt modificaties voor ieders lichaam, binnen de grenzen van je mogelijkheden.

Teacher Vanessa

Mijn naam is Vanessa Coomans, gelukkig getrouwd en een happy yogi!

Ik ben een Yoga Alliance gecertificeerde yogateacher.

Dik of dun, stijf of lenig, jong of oud, zwart of wit,… Yoga werkt voor iedereen.

De kracht en de impact van yoga die ik dagelijks ervaar, wil ik zoveel mogelijk mensen laten ervaren!

Sterker en leniger worden op de mat, brengt je in het dagelijkse leven meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Bewust en juist leren ademen brengt je stabiliteit, rust en balans.

Yoga is zo een krachtig iets! Een manier om bewuster te leven, en betere, krachtigere keuzes te maken. Privé, professioneel, maar ook voor je gezondheid. Het helpt je een meer succesvol, gelukkiger leven te leiden. Voor jezelf , maar zeker ook voor je omgeving: je partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s..

Yoga geeft me zoveel en doet me bewuster leven en relativeren.

Als ik de mensen op en naast de mat zie transformeren, zich leren te ontspannen, hun fysieke grenzen stap voor stap leren verleggen, op een zachte manier, met aandacht voor hun grenzen en lichaam. Dat maakt mij mede een Happy Yogi.

Ik volg nog steeds regelmatig opleidingen in binnen en buitenland bij inspirerende leermeesters zoals Manju Patthabi Jois, Kino Mcgregor en Tim Feldmann. Deze laatste is mijn teacher op het pad van Ashtanga Yoga en een bron van inspiratie.

Ik geef Ashtanga Yoga, Yin Yoga en Hot Yoga.

Het yogapad is oneindig, en ik help je graag dit pad te ontdekken.

Wat heb je nodig tijdens de les

  • Draag comfortabele kleding, waarin vrij bewogen kan worden: shorts, topje of T-shirt. Yoga-kleding absorbeert zweet en zorgt voor een meer comfortabele ervaring.

  • Pantoffels zijn niet nodig: Yoga wordt op blote voeten beoefend.

  • Een Yoga-mat is beschikbaar in de zaal.

  • Twee grote handdoeken. Eén voor de douche, en één voor tijdens de les zelf

  • Een fles water

  • Droge kleding voor na de douche

Prijzen

Hot Yoga & Hot Yin YogaAshtanga Yoga
1 sessie16 euro12 euro
10 beurtenkaart140 euro100 euro

Reserveer je les

The Happy Yogi

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van workshops, events, nieuwtjes, yogareizen,… Meld je dan zeker aan voor de maandelijkse nieuwsbrief